Inför badrumsrenovering

Som många kanske vet har vi börjat förbereda för ett nytt badrum nere i källaren, vi har bilat bort det gamla golvet och grävt ur tillsammans med våra fina familjer som svettades för vår skull nere i lerhålan en hel helg!
 
Efter den helgen blev rummet stående vilket gjorde att det började komma upp vatten underifrån. Ingen fara i sig, men för att kunna slutföra grävningen och sedan göra nytt golv var vattnet tvunget att försvinna såklart. 
 
 
Här är vår fina dräneringspump som vi köpte för ändamålet, pumpade på bra och tömde hela golvet på vatten under 20 minuter!
 
När vi ändå skulle pumpa ut massor av vatten från källaren passade vi på att kontrollera så att röret som går ut från det rummet faktiskt är avlopp och inte dagvatten, vilket det också var! Tur för oss, slipper vi gräva fram andra avloppet också..
 
 
Nu ska vi noga välja badrumsinredning, för själva nybygget drar igång i september! Visserligen finns det grävning kvar att göra för oss, samt riva det gamla innertaket, men inredning är roligare och därför skjuter vi upp det jobbiga några veckor till!
Hus & Renovering | | Kommentera |
Upp